Gezinshuis de Schaapskooi

Wie zijn wij:

Wij zijn Wilco en Marjan van Vliet en wonen met onze dochter en 2 zoons op een woonboerderij aan de rand van Voorthuizen. Onze andere zoon is getrouwd. Op dit moment vangen wij 6 kinderen op in ons gezinshuis. Op 10 minuten fietsafstand is het trein station en de bushalte.

Onze dieren verblijven allemaal buiten. Doordat het heerlijk wonen is op deze plek genieten wij ook van het bezig zijn in de tuin of in de schuren. Zomers gebruiken wij de vouwwagen als tijdelijk onderkomen op ons vakantieadres ergens in Europa.

Wij hebben een hond, kippen, schapen met lammetjes en een geit. Op ons erf is veel ruimte om te spelen, onder andere zijn er schommels, een trampoline, een plek om te voetballen en een volleybal veldje. Verder hebben we veel skelters en ruimte om hutten te bouwen. Ook zijn er verschillende instrumenten aanwezig om muziek te maken.

Op de Veluwe kom je soms nog schaapsherders tegen die met hun kudde op de hei lopen. Elke avond gaan ze met de kudde terug naar de Schaapskooi, want daar is bescherming daar is warmte en daar kunnen ze uitrusten. Dit vinden wij allemaal kenmerken voor ons gezinshuis. Ook op ons erf lopen schapen en lammetjes. De lammetjes die geboren zijn hebben zorg en aandacht nodig en moeten leren om de wereld (de weide) in te gaan dit gaat met vallen en opstaan.

Ook geloven wij in God die ons leven leidt zoals een herder voor zijn schapen zorgt.